51, dissel maarheeze

opdracht voor ontwerp en bouwbegeleiding van een aanbouw

De uitbreiding van dit vrijstaande huis in Maarheeze is gesitueerd een de achterzijde van de woning. In de bestaande situatie bevond de hoofdslaapkamer zich reeds op de begane grond. Deze is nu helemaal in het uitgebouwde deel gerealiseerd, voorzien van een badkamer en inloopgarderobe. Hierdoor onstond ruimte om op de plek van de voormalige slaapkamer een woonkeuken te realiseren.

 

De materialisering en kleurgebruik is afgestemd op de bestaande bebouwing. De kleur van het nieuwe metselwerk is afgeleid van de plint van het bestaande metselwerk. De luifel zorgt voor een beperkte zoninval voor het slaapkamergedeelte en vormt een extra vlak om de hoogte van het aanbouwdeel een betere schaalverdeling mee te geven.

 

© 2019 by re-ARCH
 

Volg de actualiteit van de projecten op Facebook!
  • Facebook Black Round
  • LinkedIn Black Round